Data Policy

Data Policy


Last Updated July 31, 2017

Hips dataskyddspolicy

Hips värnar om din personliga integritet. Denna dataskyddspolicy förklarar hur Hips samlar in och använder dina personuppgifter. Den beskriver också dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande. Du kan alltid kontakta oss vid frågor kring integritets- och dataskydd genom att skicka ett e-postmeddelande till oss på dataskydd@hips.com.

Genom att använda Hips tjänster, accepterar du vår Dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att Hips använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig. Det är viktigt att du läser och förstår vår dataskyddspolicy innan du använder våra tjänster.

För att kunna erbjuda dig våra tjänster, såsom våra betalningsalternativ eller vår kundportal, behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan. Vi gör det med största möjliga hänsyn till din integritet.

Vilken information samlar vi in?

Information som du ger till oss. Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv på ett antal olika sätt, såsom när du bekräftar ett köp på en handlares websida, när du väljer att betala med ett av Hips's betalningsalternativ, kontaktar oss, när du använder vår kundportal eller någon annan av Hips tjänster där du lämnar personuppgifter.

Detta kan vara:

Information vi samlar in om dig. När du använder våra tjänster (såsom när du bekräftar ett köp på handlares websida, väljer att betala med ett av Hips's betalningsalternativ eller använder vår kundportal), kan vi samla in följande information:

Informationen du ger oss, såväl som information om varorna/tjänsterna och din finansiella information, är generellt sett nödvändig för att ingå ett avtalsförhållande med oss, medan den övriga informationen vi samlar in generellt sett är nödvändig för andra syften, såsom beskrivet nedan.

Vad gör vi med din information?

Tillhandahåller, utför och förbättrar våra tjänster. All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra Hips's tjänster. Hips behandlar personuppgifter för följande syften baserat på följande lagliga grunder:

Syfte med behandlingen

Syfte med behandlingen Laglig grund för behandlingen ("varför är behandlingen nödvändig") Automatiserat beslutsfattande (J/N)
För att bekräfta din identitet och verifiera dina person- och kontaktuppgifter Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig J
För att administrera din betalning och kundförhållandet, t.ex. för att uppfylla våra eventuella skyldigheter gentemot dig och för att tillhandahålla dig med information, produkter och tjänster som du begär från oss. Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig J
För att avgöra vilka betalningsmetoder vi kan erbjuda dig, t.ex. genom interna eller externa kreditbedömningar. Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och följa tillämplig lagstiftning J
För kundanalys, administrera Hips's tjänster och för Hips's interna verksamhet, inklusive felsökning, dataanalys, testning, forskning och för statistiska ändamål. Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och andra berättigade intressen J
För att säkerställa att innehåll presenteras effektivt för dig och din enhet. Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig J
För att förhindra missbruk av Hips's tjänster som en del i våra ansträngningar att hålla tjänsterna trygga och säkra Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och följa tillämplig lagstiftning J
För att utföra riskanalys, förhindra bedrägerier och riskhantering. Följa tillämplig lagstiftning och andra berättigade intressen J
För att förbättra våra tjänster och för generell affärsutveckling, såsom för att förbättra kreditriskmodeller med syfte att t.ex. minimera bedrägerier, utveckla nya produkter och funktioner och nya affärsmöjligheter. Andra berättigade intressen N
För att följa tillämplig lagstiftning, såsom lag om åtgärder mot penningtvätt och bokföringslagar och kapitaltäckningskrav Följa tillämplig lagstiftning N

Kommunicera med dig.

Hips kan också komma att använda din data för att kommunicera relevant information gällande använda eller liknande tjänster och för att utföra kundnöjdhetsundersökningar gällande våra tjänster (t.ex. efter att du har kontaktat Hips kundtjänst) via elektroniska kommunikationskanaler och via telefon. Om du inte vill motta sådan kommunikation, är du välkommen att maila till dataskydd@hips.se.

Vilka kan vi komma att dela din information till?

Vi kan komma att överföra till, eller dela din information med, utvalda tredje parter, enligt följande. Vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till eller delning med sådana utvalda tredje parter.

Leverantörer och underleverantörer såsom bolag inom Hipskoncernen. Hips kan komma att dela dina personuppgifter till leverantörer eller underleverantörer för utförandet av våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och för andra syften som framgår i den här Dataskyddspolicyn.

Handlare. Hips kan komma att dela till den handlaren vilken du gör ett köp hos, sådana personuppgifter som är nödvändiga för att handlaren ska kunna utföra och administrera ditt köp, inklusive för hantering av tvister. För de personuppgifter som delas med handlare gäller handlarens dataskyddspolicy och personuppgiftshantering.

Kreditupplysningsföretag och liknande leverantörer. Dina personuppgifter kan komma att delas till kreditupplysningsföretag och leverantörer av liknande tjänster i syfte att bedöma din kreditvärdighet när du ansöker om en av Hips's betalningsmetoder, samt för att bekräfta din identitet och adress. Beroende på vilken marknad du använder Hips i, kan en mikroupplysning göras innan du ansöker om att använda en av Hips's betalningsalternativ i syfte att skräddarsy de betalningsmetoder som erbjuds till dig.

Myndigheter. Hips kan komma att lämna nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller om du har godkänt att vi gör det. Ett exempel på laglig skyldighet att lämna information är för åtgärder mot penningtvätt och terroristfinansiering.

Avyttring. Hips kan komma att dela din information till tredje parter:

Vad vi INTE kommer att göra med din data.

Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd att göra så.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi strävar alltid efter att behandla din data inom EU/EES. Datan kan dock i vissa situationer komma att överföras till, och behandlas i, land utanför EU/EES av ett bolag inom Hipskoncernen eller av annan leverantör eller underleverantör. Då Hips är fast beslutet att alltid skydda din data, kommer Hips att vidta alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå jämförbar med och i samma nivå som det skydd som erbjuds inom EU/EES.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar din data endast så länge som det är nödvändigt för att utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider. När vi sparar din data för andra syften än för våra kontraktuella åtaganden, t.ex. för att uppfylla krav på åtgärder mot penningtvätt, bokföring och regulatoriska kapitalkrav, sparar vi datan endast så länge som det är nödvändigt och/eller lagstadgat för respektive syfte.

Dina rättigheter till tillgång, rättelse och radering

Hur är det med cookies och liknande tekniker?

För mer information om hur Hips använder cookies och liknande, se vår cookie statement.

Hips Cookie Policy

PLEASE READ THIS INFORMATION. THIS INFORMATION DESCRIBES THE WAYS HIPS AB, , HIPS BETALSERVICE AB HIPS, INC. (“Hips”, “we”, “us”, “our”) OR OUR VENDORS COLLECT, PROTECT, USE AND STORE YOUR PERSONAL INFORMATION. YOU ACCEPT THIS POLICY BY USING OUR PRODUCTS AND SERVICES ON OUR WEBSITE OR THROUGH ANY OTHER MEANS (COLLECTIVELY THE “SERVICES"). We may amend this information at any time by posting a revised version on our website. We will attempt to give a reasonable notice period upon making any changes; however, unless otherwise stated, the revised version will be effective at the time we post it.

Cookies and Web Server Logs

“Cookies” are a feature of web browser software that allows web servers to recognise the computer used to access a website. Cookies can remember what information a computer accessed on one web page to streamline activities on related web pages and to make the online experience easier and more personalised. Log files are used to monitor, measure, analyse, improve, and troubleshoot our Services.

We utilise “cookies” and other technologies to collect non-personally-identifiable information from our Website and from other websites that use our Services. Where you request that your payment credentials be remembered by our checkout system, the cookies will also collect Personal Data about you. Information gathered through cookies and web-server log files may include information such as the date and time of visits, the pages viewed, IP addresses, links to/from any page, and time spent at our site.

We use cookie data to measure web traffic and usage activity on our Website for purposes of monitoring, troubleshooting and improving our Website and Services, to look for possible fraudulent activity, and to better understand the sources of traffic and transactions on our Website and the websites of Merchants that use our Services. Cookies also allow our servers to remember your account information for future visits and to provide personalised and streamlined information across related pages on our Website and also across other websites or applications that use our Services. You can choose to disable cookies for our Website but this may limit your ability to use our Website and Services.

Marketing and Cookies Opt-Out

We may occasionally email you with information about offers or new services. If you do not wish to receive this marketing material then please email privacy@hips.com. You can also opt out of these email communications by replying with unsubscribe in the subject line, or via an unsubscribe link included in such communications. However, you will continue to receive certain email communications related to your account and your relationship with Hips.

If you wish to opt out of having cookies set on your browser, the only way to ensure that this happens is to manage the settings on your web browser to delete all cookies and disallow further acceptance of cookies. Note that disabling cookies on your browser prevents Hips from tracking your activities in relation to our Website and Services. However, it may also disable many of the features available through our Websites and Services and some aspects of our Services may not work properly if you do so. For more information, refer to your browser’s technical information. You may also consider visiting aboutcookies.org, which provides helpful information about cookies.

In order to understand and improve the effectiveness of our advertising, we may also use web beacons, cookies, and other technology to identify the fact that you have visited our Website or seen one of our advertisements, and we may provide that information to one or more third party advertising networks. The information we provide may include the time and date of your visit to our Website, pages viewed, links clicked and other non-personally identifying information. Those advertising networks may recognise the web beacon or cookie associated with your visit to our Website when you visit other websites on which they serve advertising, and they may make decisions about the advertisements you see based on it. We may choose to work with Google AdWords, Doubleclick, AdRoll or other advertising networks. Each of these companies has its own privacy policy, which we encourage you to review. For more information about advertising and tracking online, visit the Network Advertising Initiative. This website allows consumers to “opt out” of the behavioural advertising delivered by member companies. Additional information on that program can be found here.

Appendix 1 lists the types of Cookies we use and their purpose.

Appendix 1 - Cookies and Purpose

Cookies enable us to identify your device, or you when you have logged in. We use cookies that are strictly necessary to enable you to move around the site or to provide certain basic features. We use cookies to enhance the functionality of the Website by storing your preferences, for example. We also use cookies to help us to improve the performance of our Website to provide you with a better user experience.

Strictly necessary cookies: These cookies are necessary in order for you to move around Hips.com and use the site:

Cookie name Purpose
hipssession A unique session identifier if you're logged into your Hips dashboard
locale The country you're currently viewing the site for
driftt_ Live chat, Read more here https://www.drift.com/privacy-policy/
_utma, _utmb, _utmc, _utmz Analytics information used to track user metrics. Please see this table for more details
cid A random value we set to track user metrics. We especially use this to ensure that users consistently see the same Checkout experience when we are running an A/B test of new features.
machine_identifier A random string used to identify your machine
rack.session A unique session identifier
_csrf A random token to prevent cross site request forgery
Google Analytics Google analythics cookies, read more here https://support.google.com/analytics/answer/6004245
Google Adwords Metric data for Google Adwords, read more here http://www.google.com/policies/technologies/ads/
Twitter A script for measuring metric data, read more here https://twitter.com/privacy
Facebook A script for measuring metric data, read more here https://www.facebook.com/about/privacy/

Kontakta oss

Hips AB och HIPS Betalservice AB är registrerat hos Bolagsverket med organisationsnummer 559057-2821 och 559114-1873 och har sitt säte på Strandgatan 1, 302 46 Halmstad), gemensamt kallat "Hips"

Hips har ett dataskyddsombud och ett dedikerat team av dataskyddsspecialister. Eftersom vi tar dataskydd på allvar, har vi också ett dedikerat team av kundtjänstspecialister med fokus på dataskyddsfrågor. Våra kundtjänstspecialister är en förlängd arm åt dataskyddsspecialisterna och tar mer än gärna emot dina frågor kring dataskydd och personuppgifter. Du kan alltid nå Hips's kundtjänstspecialister på dataskydd@hips.se.

Hips AB är personuppgiftsansvarigt (controller) för behandlingen av dina personuppgifter enligt ovan. Hips AB följer svensk dataskyddslagstiftning.

Besök www.hips.com för mer information om Hips.



Make Most Money

Sign Up For Free Cap